Rețetă rapidă pentru Turte dulci – Rețeta o am de la bunica mea, sunt delicioase

Ingrediente:

  • 700 ml chefir
  • 400 g zahăr
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 2 albușuri de ou
  • 2 linguri miere
  • 6 linguri ulei
  • 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
  • 1 kg făină

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile. Adăugăm zahăr, miere și amestecăm foarte bine.

2. Treptat, adăugăm făina cernută și bicarbonatul de sodiu. Frământăm până obținem un aluat moale și omogen.

3. Întindem aluatul obținut într-o foaie subțire. Cu ajutorul unei forme, decupăm cerculețe de aluat, pe care le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute.

4. Pentru glazură, batem un albuș de ou cu zahăr. După ce s-au copt, tapetăm turtele cu spuma de albușuri obținută. La final, decorăm cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Loading...