Ingrediente:

  • 330 g făină
  • 200 g miez de nucă
  • 180 g unt
  • 10 g zahăr vanilat
  • 50 ml apă minerală
  • 1 praf de copt
  • 20 ml suc de lămâie
  • 250 g gem de prune
  • 120 g zahăr

Mod de preparare:

1. Pentru început, batem untul cu ajutorul unui mixer.

Adăugăm zahărul vanilat și amestecăm foarte bine.

2. Adăugăm praful de copt, sucul de lămâie și apa minerală. Amestecăm bine până la omogenizare.

3. Adăugăm făina și miezul de nucă. Mixăm până obținem un aluat moale și pufos.

4. Rupem o bucățică mică de aluat și o punem la frigider. Întindem aluatul rămas într-o foaie subțire, pe care o așezăm pe o tavă de copt tapetată cu unt. Pe deasupra, adăugăm uniform gemul de prune iar la final decorăm cu restul de aluat dat prin răzătoare. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 minute.

Să o savurați cu drag!