Rețetă bulgărească, pas cu pas – Conopidă pane mai gustoasă decât carnea

Ingrediente:

  • 1 conopidă
  • 180 g făină
  • 150 ml bere
  • 1 ou
  • sare, piper, ulei

Mod de preparare:

1. Într-un bol, batem oul. Adăugăm făina, berea, sarea, piperul și amestecăm foarte bine.

2. Desfacem conopida bucățele.

3. Punem un vas apă la fiert. Când a început să clocotească, adăugăm conopida și fierbem la foc mic 7 minute, pe urmă o scoatem din apă.

4. Dăm bucățile de conopidă prin aluatul pane și le prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei.

5. Gătim la foc mic, pe ambele părți, până se rumenesc frumos.

6. Așezăm bucățile de conopidă pe un prosop de bucătărie pentru a îndepărta excesul de ulei.

Loading...