Placintă de post, cu mere și scorțișoară – Cea mai gustoasă plăcintă de post cu mere

Ingrediente pentru plăcintă:

  • 250 ml apă minerală
  • 1 plic praf de copt
  • 750 g făină
  • 250 ml ulei
  • esență de vanilie
  • sare
  • 100 g zahăr

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1-2 linguri griș
  • 800 g mere tăiate
  • scorțișoară
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, amestecăm zahărul și uleiul. Adăugăm apa minerală și făina cernută cu praful de copt.

2. Amestecăm bine până la omogenizare.

3. Pentru umplutură, dăm merele prin răzătoare. Le amestecăm cu zahăr și scorțișoară.

4. Întindem jumătate din cantitatea de aluat, într-o foaie subțire. O așezăm într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, pe deasupra adăugăm merele pregătite anterior iar la final acoperim a 2-a foaie de aluat.

5. Înțepăm aluatul cu o furculiță și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.

Poftă bună!

Loading...