Ingrediente:

  • 1 kg carne tocată de vită și porc
  • 6 vinete
  • 2 ardei grași
  • 2 cepe
  • 1 căpățână de usturoi
  • sare, piper negru, piper roșu
  • 400 g cașcaval
  • sos Bechamel

Mod de preparare:

1. Pentru început, tăiem vinetele în jumătate. Cu ajutorul unui cuțit, scoatem miezul din vinete.

2. Așezăm jumătățile de vinete pe un platou. Miezul îl mărunțim cu ajutorul unui cuțit.

3. Coacem jumătățile de vinete la temperatura de 190 de grade, timp de 15 minute.

4. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim ceapa tăiată mărunt. Adăugăm ardeiul tăiat cubulețe și carnea tocată. Condimentăm cu sare și piper și gătim la foc mic până la omogenizare.

5. Adăugăm miezul de vinete și amestecăm foarte bine.

6. Turnăm uniform compoziția în tavă și umplem vinetele coapte. Pe deasupra, adăugăm cașcaval dat prin răzătoare și sos bechamel. Coacem la temperatura de 190 de grade, încă 20 de minute.

Poftă bună!