Desert cremos și aromat de post – Prăjitură de post cu ness

Ingrediente pentru blat:

  • 400 g făină
  • 200 g zahăr
  • 250 ml apă
  • 3 linguri miere de albine
  • 100 ml ulei
  • 100 g stafide
  • 1 lingură nucă de cocos
  • 2 linguri rom
  • 3 linguri cacao

Ingrediente pentru cremă:

  • 100 ml miere
  • 1 pachet de margarină
  • 2 lingurițe de apă caldă
  • 6 lingurițe de ness
  • 1 lingură de rom
  • glazură de caramel

Mod de preparare:

1. Pentru blat, amestecăm toate ingredientele într-un bol, în afară de stafide. Mixăm bine până la omogenizare. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Pe deasupra, așezăm stafidele și coacem la temperatura de 190 de grade, timp de 25 de minute.

2. Pentru cremă, batem untul cu ajutorul unui mixer. Adăugăm ness-ul dizolvat în apă, mierea, esența de rom, glazura de caramel și amestecăm foarte bine până la omogenizare.

3. După ce s-a copt, tapetăm blatul cu crema pregătită anterior.

Poftă bună!

Loading...