Clătite-aperitiv nemaipomenit de gustoase – Rețetă foarte gustoasă și foarte ușor de preparat

Ingrediente pentru aluat:

  • 600 g făină
  • 400 g brânză de vaci
  • 500 ml chefir
  • 500 ml lapte
  • 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
  • 4 ouă
  • sare, zahăr

Ingrediente pentru umplutură:

  • 200 g ceapă
  • 1 kg ciuperci
  • ulei
  • sare, piper
  • dulceață de portocale

Mod de preparare:

1. Pentru umplutură, spălăm ciupercile, pe urmă le tăiem mărunt.

2. Prăjim ciupercile într-o tigaie încisă cu ulei. Adăugăm ceapa tăiată mărunt. Condimentăm cu sare și piper și gătim la foc mic până la omogenizare.

3. Pentru aluat, batem brânza de vaci cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, ouăle și amestecăm bine. Treptat, adăugăm laptele și făina cernută. Mixăm până la omogenizare. La final, adăugăm chefirul și bicarbonatul de sodiu.

4. Turnăm aluatul într-o tigaie încinsă, pe urmă așezăm umplutura pe jumătate de clătită. După ce s-a copt clătita pe o parte, o pliem în jumătate, acoperim cu un capac și prăjim pe ambele părți până va fi gata.

Loading...